Blogihaaste

hocmomentum-blogi on varsin tuore ja yllätyin iloisesti, kun Thaimaanrannanmaalarit lähestyi blogihaasteella. Tottakai tähän oli tartuttava. Haasteena on löytää uusia blogeja, joilla on alle 200 lukijaa. Jos tässä kävi niin, että haaste lähti isompilevikkiselle blogille, pahoittelen. Toki hekin voivat myös osallistua mukaan ja tuupata pienempiä eteenpäin. Etsintä oli mielenkiintoista, palkitsevaa ja aikaa vievää. Lukulistalle jäi uusia tuttavuuksia!

Alla vastaukset haastekysymyksiin. Osaa joutui miettimään enemmänkin.

  1. Kuinka vaikeata oli keksiä blogillesi nimi?

Elämäni on ollut murrosvaiheessa tiedostamattani jo pidempään ja viimein ajopuisen lautan karahdettua kiville tämän vuoden alussa, oli pakko hypätä rantaan. Mikä paremmin kuvaa tilannetta kuin sanat ”tämä hetki”, jotka latinaksi vapaasti käännettynä ovat hoc momentum.

  1. Mikä sai sinut aloittamaan blogisi?

Tarve kirjoittaa tuntoja ylös oli valtava. Tunne siitä, että tämän haluan kirjata ja jakaa. Tämän kaiken mitä juuri nyt tapahtuu. Kuinka kaiken epävarmuuden keskeltä nousi kuin nousikin oman tahdon siemen ja iti. Koko prosessi pitää kirjoittaa ylös, jotta muistaa vielä myöhemminkin koko matkan kaikkine mutkineen ja tuntoineen.

  1. Minkä kirjan luit viimeksi?

Hups. Taisi olla lentokoneessa matkalla kesälomamatkalle Maltalle Juha Vuorisen kirjoittama Maastamuuttajan päiväkirja. Aihe kutkutti, koska saman vuoden aikana, olin toistamiseen matkalla Maltalle ja kirjassa sivuttiin Vuorisen perheen arkea kyseisessä maassa.

  1. Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Se, että taruin hetkeen ja uskalsin hypätä ulos oravanpyörästä. Tuo liike on pakottanut itseä ja läheisiä katsomaan montaa asiaa uudesta vinkkelistä. Onni on myös läheisissä, rakkaissa ihmisissä, joiden kanssa voi jakaa tovin elämästä.

  1. Mikä saa sinut vihaiseksi?

Epäreiluus ja salailu. Mallit, joiden mukaan sinun ja muiden oletetaan toimivan, ilman tarkempaa selvitystä asioiden oikeasta tolasta.

  1. Pelkäätkö jotain- jos, niin mitä?

Pelko on vaikea asia. Olen pelännyt elämäni aikana paljon ja monenlaisia asioita. Kai pelko kuuluu osana aikuisuuteen, vanhemmuuteen ja kasvamiseen. Ehkä konkreettisin ja viattomin peloistani on korkeanpaikan kammo. Sen työstäminen ottaa lujille.

  1. Tilanne jossa olet voittanut pelkosi?

Hmm. Kiipeäminen Maltalla Il-Pellegrinolle huolimatta korkeanpaikankammosta.

          8.   Lempipuuhasi vapaa-aikana?

Vapaa-aika kuluu paljolti hevoseni Asparin kanssa touhutessa ja ratsastaessa. Lukeminen, liikkuminen, käsityöt ja kirjoittaminen kuuluvat myös kärkeen lempipuuhissani.

  1. Paras neuvo, jonka olet joskus saanut?

Istu ja hengitä. Olet vielä elossa. Mieti mitä  haluaisit tehdä nyt ja jatkossa.

  1. Missä maassa asuisit mieluiten?

Siellä koti missä reppu -on ollut pitkään kantavana ajatuksena, vaikka klaanin kasvettua isommaksi omakotikolo Etelä-Suomessa on ollut pidempään stabiili asuinpaikka. Mahdotonta ei olisi asua vaikka Maltalla tai Italiassa joskus.

  1. Rohkein teko elämässäsi?

Ehkäpä se liittyy kuitenkin siihen, että perusti perheen. Perhe on monelle oletusarvo, minulle se oli iso ajatus- ja toimintamuutos. Tärkeitä hetkiä. Päätös jonka jäljet kantavat vielä, kun itsestä on jäljellä vain reppu ja hahmo pilven reunalla.

Ja seuraaville haastetuille kysymykset alla:

  1. Kuinka helppoa on löytää aiheet blogijuttuihin?
  2. Jäätkö kirjoittelemaan iltamyöhään vaikka pitäisi olla jo unilla?
  3. Mikä on paras vuorokaudenaika kirjoittamiselle?
  4. Mikä saa sinut iloiseksi?
  5. Elokuva, jonka katsoit viimeksi?
  6. Musiikkikappale, joka koskettaa?
  7. Toive, jonka ajattelit toteuttaa lähitulevaisuudessa?
  8. Mikä on blogisi tavoite?
  9. Oletko kirjoittanut muutakin kuin blogitekstejä?
  10. Lempisoittimesi?
  11. Onko sinulla lemmikkiä? Jos, niin mikä? Tai haluatko lemmikin tulevaisuudessa?

Haastetut Blogit:

  1. Kickoflife
  2. Lääkärileikit
  3. Kotiekonomisti
  4. Villa Emmassa
  5. Reetta V.

  4 comments for “Blogihaaste

  1. 31.8.2015 09:06

    Mulla on kyllä yli 200 lukijaa, mutta kiitos maininnasta silti! Oot keksinyt ihan superhauskoja kysymyksiä. 🙂

    Tykkää

    • 31.8.2015 10:02

      Hei Reetta! Arvasin, että itselle uusi on jo monelle tuttu. Blogisi on lukemisen ja
      tutustumisen arvoinen kaikille muillekin uusille lukijoille, joten maininta listalla kyllä siksikin paikallaan! Upeaa syksyä!

      Tykkää

      • 31.8.2015 10:45

        Kiitos ihana ja sitä samaa sullekin! 🙂

        Tykkää

  2. 20.9.2016 07:54

    Katsopas, mä törmäsin vasta nyt sun vastaukseen lähettämääni haasteeseen liittyen. Miten tämä on mennyt multa täysin ohi… Mutta kiitos kun otit osaa, mahtavia pohdintoja ja vastauksia sulla :).

    Onnea syksyyn 2016!

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti