Aikuisen kaikkivoipainen herkkuperseily

Istuin elämäntapamuutosryhmän keskellä nojatuolissa ja tuijotin ravitsemusterapeutin antamaa ohjelehtistä. Kolesteroli kohdalleen oli yksi illan aiheista. Lehtinen oli koottu liikennevalo-teemalla. Huonot valinnat punaisella sivulla, miten-kuten valinnat keltaisella ja parhaat olivat tietenkin vihreällä sivulla.

Päätin, että merkitsen kynällä kaikkiin sellaisiin huonoihin asioihin, joita ylipäänsä kannetaan tähän huusholliin, pienen täpän. Lihoja unohtamatta, vaikken niitä itse syökään.

Korjattavaa löytyi melkoisesti. Myönnän, meillä on kevytviiliä tai ykkösviiliä jääkaapissa. Herkkupäivinä, ja välillä muulloinkin, bulgarian jogurttia. Muu perhe vetelee leivälle ingmariinia. Pääasiassa tuotteet ovat rasvattomia tai vähärasvaisia, mutta kuinka ollakaan, jääkaapin ylähyllyllä lötkötti tavallinen nauta-sikajauheliha. Eikä siitä ole kuin muutama päivä, kun söin pojan tarjoamaa pizzaa iltapalaksi.

IMG_20171219_130325.jpg

Esitin kauppalistaa laatineelle isännelle kainovienon toiveen siitä, että vaihdetaan viilit ensi alkuun ykkösviileiksi ja luovutaan korvapuustien leivontaa lukuunottamatta ingmariinin tai muunkaan -riinin käytöstä. Tämä menee heti toteutukseen. Tosin nuoriso kritisoi asiaa varsin voimakkaasti. Ostavat kuulemma omat rasvansa jatkossa. Jos näin, niin ostakoon sitten.

Herkkuperseilystä on tullut sallittua ihan joka päivä.

On jatkossa osattava tehdä selkeämpi ero herkkuhetkiin ja arkeen. Croissantit eivät ole välipaloja, hummuksen voi tehdä itse vähäsuolaisena, kookoskermalla ei mausteta arkikeittoja ja itseleivotut karjalanpiirakat jäävät juhliin.

No, totta puhuen ihan kaikki ruoka-asiat eivät ole hullusti, mutta on silti havahduttavaa kollata jääkaapin sisältö ajatuksella läpi. Kaipa tämä on seuraava vaihe terveempiin elämäntapoihin. Ensin oli havahduttava siihen, mitä työntää suuhunsa. Nyt siihen, mitä kantaa kaupasta kotiinsa.

Hiukkasen pelottavaa on huomata se, mitä kaikkea aikuisen kaikkivoipaisuuden varjolla tekee itselleen. Herkkuperseilystä on tullut sallittua ihan joka päivä. Varsinkin, kun satunnainen muistihäiriö auttaa armeliaasti unohtamaan vasta hetkeä aiemmin nautitun suupalan koostumuksen.

Artikkelien selaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: